2011. január 8., szombat

Gilmore Girls 1x01 liveblog

2011. 01. 08. 22:39 - jöjjön negyedjére a Gilmore Girls pilotja, főleg ha már tegnap volt szerencsém találkozni a szinkronrendezőjével, Aprics Lászlóval, aki maga is nagyon szereti a sorozatot. Szóval vágjunk bele: én, egy vaníliás puding és a Gilmore lányok.

22:43 - még csak 10 másodperce megy a rész, mindösszesen a Gilmore Girls felirat volt eddig látható, és a There She Goes első hangjait hallhatjuk. Már most ezernyi emléket felidézett bennem, egyszerűen imádom ezt a sorozatot.

22:45 - Megérkezünk Stars Hollowba, Lorelai sétál az utcán. Na, hova megy? Hát, persze: hozzám... vagyis Luke-hoz a kávézóba.

22:47 - Lorelai a pult mögött álló Luke-ra néz. Mikor először láttam a részt, szinte napra pontosan három éve, ettől a pillanattól fogva tudtam, hogy ez a két ember összetartozik. "Hányadik kávéd ma reggel?" "Az első, esküszöm". Pápai Erika és László Zsolt fantasztikusak, annyit dobnak az egyébként is fantasztikus karaktereken, hogy az valami hihetetlen. Közben megkezdi a nyomulást a másik városból érkezett fickó.

22:51 - Hát persze, Joeynak hívják, és csak átutazóban van. Lorelai megkezdi szokott tréfálkozását, de Joey nem nagyon veszi a lapot. Szegény szerencsétlen...

22:52 - És megjött Roryyyyy! "Meg kell fagyni odakint!" mondja Bogdányi Titanilla hangján.

22:54 - "Mit kérsz? Forró teát? Kávét?" Szőlőzsírt." "Csokist, eprest, esetleg kivist?" "Olyan is van, amiből nem gyártanak fagyit?"

22:57 - És jön a főcím! Imádom ezt a számot. "If you're out on the road, feeling lonely and so cold. All You have to do is to call my name..."

23:01 - Megérkezünk a béna magyar cím szerinti címszereplőbe, igen, a Szabadság Szálló. "Szabadság Szálló, itt Michel, pahancsoljon" mondja a telefonba Csőre Gábor. Váltig állítom: az egyik legalulértékeltebb szerepe, pedig egyszerűen fenomenális.

23:04 - És itt a hárfás nő, akinek persze most nem jut eszembe a neve, pedig bírom. "Nehogy félre álljanak! Egy törékeny nő hoz egy mázsás hangszert. Ezután fekve kinyomok egy zongorát!"

23.08 - Michel nem szeretné átnézni Rory francia háziját, de Lore-ék meggyőzik. "Mélységesen megvetlek..."

23:09 - És megjött Lane is, aki nem akarja elmondani a szüleinek, hogy kemény rapet hallgat. De este mehet a kocsikázásra, mert randija lesz egy üzletember fiával, aki orvosnak készül. Ja igen, Vadász Bea szuper, de ebben a sorozatban ki nem?

23:11 - És Dean a suli bejáratánál támasztja a falat. Sosem bírtam őt.

23:14 - Előbb egy irodalomórát láthattunk, majd a szálló konyháját, ahol Sookie szenvedett/okozott főzési balesetet. Braun Rita egyébként nagyon szerette őt szinkronizálni, és mint mondta, ez volt a legnehezebb szerepe.

23:18 - Mrs. Kim antikváriuma. "Sütöttem piskótát tej, cukor és liszt nélkül, teába kell áztatni." Ti csináltatok már ilyet? Biztos finom lehet.

23:20 - Magának mond ellent a drága Mrs. Kim: "a piskóta őröletlen lisztből készül, csak egy napig jó." Most akkor hogy is van ez?

23:23 - Roryt felvették a Chiltonba, Sookie-nak pedig leégett a haja.

23:29 - Mivel drága a tandíj, így nincs mit tenni: irány a szülőkhöz, Emilyhez és Richardhoz. "Szent ég! Micsoda meglepetés! Már Húsvét volna?" hallhatjuk Földi Teritől, hát igen, Lorelai nem gyakori vendég errefelé.

23:32 - Megjött Richard. "Hogyhogy? Itt a Karácsony?" bizony, Bács Ferenc is meglepődött.

23:35 - Lore megkapja a pénzt, cserébe a péntek esti vacsikért. Ó, de sok emlékezetes pillanat lesz még belőlük...

23:39 - Rory és Dean első beszélgetése a suli folyosóján. Rosemary gyermekéről, Chicagóról, feminizmusról és Miss Pattyről. Ti is ezekről beszélgettetek az első alkalommal? Simonyi Balázs anno azt mondta, hogy kedvelte Dean és Rory kapcsolatát, bár szívesebben jött volna inkább ő össze Roryval, és az Odaátban már nem annyira kedveli Jared Padaleckit, mert "ott már rossz macsó."

23:45 - Megint Luke-nál vagyunk, Lore közli Roryval, hogy másnap Emilyéknél vacsoráznak. "Szeptemberben? Milyen ünnep van szeptemberben?"

23:52 - "A vörös hús méreg. Jó étvágyat!" Luke most úgy meghozta a kedvemet egy kis steakhez.

23:55 - Lane-ék kocsikáznak a főtéren. Látszik, hogy nagyon élvezik a randit.

23:57 - Miss Patty balettstúdiója. "Találtam munkát a jóképű barátodnak (...) Jó az ízlésed, angyalom." Hát igen, igazi pattys jelenet.

0:01 - Egy kis veszekedés a lányok között a Chilton és Dean miatt, de nem komoly a dolog.

0:03 - A lányok megérkeznek az első vacsira. "Most akkor bemegyünk, vagy továbbra is a kis gyufaáruslányt játsszuk az ajtó előtt?"

0:07 - "Nincs fontosabb a jó oktatásnál. Kivéve a családot." "És a csokit."

0:12 - Egy Lore-Emily vita/beszélgetés. Sok ilyen lesz még.

0:15 - Megint Luke-nál, aki kiöltözött, mert a bankkal találkozott. Lore kávét kér, Rory kávét és csilis krumplit.

0:17 - "Nézni sem bírom, egészségtelen. Rory, tedd le azt a kávét, ha nem vigyázol, olyan leszel, mint anyád." "Bocs, már késő."

0:19 - Távolodik a kép, vége az első résznek. Így negyedjére is fantasztikus volt, ebből az egy részből is egyértelmű, hogy miért ez a kedvenc sorozatom. Egyszerűen imádni való. Kösz mindenkinek, Luke voltam.

1 megjegyzés:

  1. Néhány részt elcsíptem belőle össze-vissza. Nekem is bejött, a stílus, a hangulat, a poénok. És noha félre/elfordítás akad azért, a szinkron tetszett, főleg a casting.
    Valamikor a közeltávoli jövőben majd ledarálom, remélem még ebben az évtizedben..:)

    VálaszTörlés